Пеле и Марадона се сдобриха след 16 години


Пеле и Марадона се сдобриха след 16 години

3602 0

Футболните легенди Пеле и Марадона са взели участие в мач на легендите в Париж, преди старта на Европейското първенство по футбол през 2016 г., съобщава "ESPN".

Двубоят под название "Мач на приятелството" се е провел във формат 5:5. В него са взели участие футболисти като Давид Трезеге, Анджело Перуци, Кларънс Зеедорф, Бебето, Рио Фърдинанд, Дида, Ернан Креспо и Фернандо Йеро. Мачът завърши с равенство - 8:8.

75-годишният Пеле, който се възстановява от операция на бедрото, не е влязъл в игра, а се е задоволил с ролята на треньор, пише "Чемпионат". На терена обаче, за радост на зрителите, е излязъл Марадона. След двубоя двете легенди на футбола коментираха отношенията си.

"Никога повече конфронтации! Искам да благодаря на Пеле за всичко. Ние знаем кой е той и кой винаги ще бъде. Нужни са ни такива икони на футбола като него", казал Марадона.

"Най-важното послание, което донесе този мач, е посланието за мир. Много съм благодарен на моя приятел Марадона за тази възможност. Беше много приятно да чуя гръмките аплодисменти в чест на излезлите на терена играчи", каза Пеле.

Антипатията между двамата възникна през 2000 г., когато ФИФА проведе гласуване за най-добрия футболист на 20-и век. В интернет най-много гласове получи Марадона, а сред читателите на списанието на ФИФА победител бе Пеле. Тогава бе решено награда да се връчи и на двамата, след което аржентинецът заяви, че за него са "гласували хората, а Пеле е спечелил с помощ от горе". След това Марадона напусна залата, без да дочака награждаването на бразилеца.

По-късно Марадона обвини Пеле, че е позволил бившият му съотборник в националния - Гаринча, да умре в "мизерия и мъка".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички