Палачът на Бразилия: Голът ми бе редовен!


Палачът на Бразилия: Голът ми бе редовен!
Снимка: Gulliver/Getty Images

1627 0

Нападателят на Перу Раул Руидиас продължава да твърди, че победният му гол във вратата на Бразилия (1:0) е бил вкаран по правилата. Телевизионните повторения обаче доказаха ясно, че футболистът се изявява като "новия Марадона" и топката не само се докосва в ръката, му но той я насочва в мрежата с нея.

"Всичко се случи много бързо", оправдава се Руидиас. "Топката докосна бедрото ми, така че не разбирам защо са всичките тези спорове", твърди 25-годишният играч на Университарио Лима.

Двубоят бе ръководен от съдийска бригада от Уругвай, която дълго се съвещава, преди да реши да признае скандалното попадение. На фона на съдийското безчинство, селекционерът на петкратните световни шампиони Дунга си позволи да прехвърли всичката отговорност само на един епизод и дори намекна, че може да става въпрос за поръчка.

"Един епизод провали всичката свършена работа. Аз и футболистите нямаше какво да променим, то беше очевидно. Не разбирам страничният съдия как не видя ситуацията, при това обсъждаха момента 4 минути. На големия екран ясно се виждаше, че голът е отбелязан с ръка. За какво са им радиостанции, щом и така се вижда. Питам, с кого се консултираха толкова време? Всичко това е много странно..

Оставка? Аз се боя единствено от смъртта, нищо друго не ми всява страх. Това е работа. Имахме големи промени след Световното първенство", коментира Дунга. Той оглави Бразилия през 2014 г. за втори път. Преди това бе селекционер на Селесао от 2006 до 2010 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички