От Саудитска Арабия предлагат на топ съдия 12 пъти повече от това, което взима в Англия


От Саудитска Арабия предлагат на топ съдия 12 пъти повече от това, което взима в Англия
Снимка: Getty Images/Guliver

861 0

Висшата лига загуби не малко футболни звезди заради големи оферти от Саудитска Арабия. Оказва се обаче, че не само играчи, а и един от топ реферите е напълно възможно да поеме натам. Това е Майкъл Оливър, информира The Sun.

Може ли да откаже подобно изкушение?

Саудитците имат за цел да наемат европейски рефери от сега до края на този сезон, като Оливър е една от основните им цели. А причината е, че много клубове не вярват на местните съдии.

38-годишният Оливър е бил в Близкия изток тази седмица, ръководейки най-големия мач в Професионалната лига на Обединените арабски емирства в четвъртък между Шарджа и Ал Айн.

Реферите от Висшата лига могат да ръководят мачове в чужбина като еднократна уговорка. А Оливър ръководи победата на Ал Айн с 3:2, вместо който и да е от мачовете от третия кръг на Карабао Къп в средата на седмицата.

От Саудитска Арабия са предложили на Майкъл Оливър заплата от умопомрачителните за съдия 300 хиляди паунда месечно, за да свири най-важните мачове в страната от Близкия изток. Това е близо 12 пъти повече от това, което печели Оливър като съдия във Висшата лига.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички