От Евро 2020: Мбапе официално и с нова роля във Франция, която сериозно изненада феновете


От Евро 2020: Мбапе официално и с нова роля във Франция, която сериозно изненада феновете
Снимка: Getty Images/Guliver

1529 0

Световният шампион Франция е един от големите (а според някои и най-големият) фаворит за спечелването на Европейското първенство по футбол. До момента "петлите" победиха Германия с 1:0 и завършиха наравно 1:1 срещу Унгария.

Забеляза се любопитна тенденция, свързана с един от лидерите на отбора, макар и най-младият такъв. Става въпрос за 22-годишния атакуващ футболист Килиан Мбапе. Именно нападателят на ПСЖ вече е играчът, който изпълнява пряк свободните удари в селекцията на Дидие Дешан, що се касае тези, които стават за директен обстрел.

До този момент тази роля изпълняваше Антоан Гризман. Феновете на Франция са объркани, тъй като всъщност Мбапе никога не е вкарвал от фаул, а до момента определено далеч не впечатлява с показаното от тази позиция.

А това моментално бе прието като потвърждение за статута на Мбапе в националния отбор на Франция, тъй като там има и играчи като Пол Погба, Карим Бензема, както и Люка Дин, които имат попадения от пряк свободен удар и изглеждат по-добри опции от младия Мбапе.

А какъв скандал се забърка около Мбапе, Бензема, Погба и Канте на Евро 2020?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички