Оставиха без работа най-младия треньор в историята на Топ 5 първенствата, който три пъти не загуби от ПСЖ


Оставиха без работа най-младия треньор в историята на Топ 5 първенствата, който три пъти не загуби от ПСЖ
Снимка: GettyImages

816 0

Най-младият старши треньор, водил някога отбор от Топ 5 първенствата - Англия, Испания, Италия, Германия и Франция, от днес остана без работа. Ръководството на Реймс уволни 31-годишният Уил Стил заради слаби резултати.

Започнал е с игра на "Football manager"!

Новината идва леко изненадващо, след като френският клуб не се представя толкова зле и доскоро бе конкурент за местата, даващи право на участие в Лига Европа и Лига на конференциите. Реймс обаче нареди три поредни загуби и общо пет мача без победа, в последните си мачове, и това е натежало за крайното решение.

Стил е етнически англичанин, но е роден и израснал в Белгия. През октомври, 2022-ра, едва на 30 години, той бе назначен за наставник на Реймс, заменяйки на поста испанеца Оскар Гарсия.

Още: Автобусът на ПСЖ напуснал стадиона на Борусия Дортмунд без Килиан Мбапе

Уил Стил

Стил направи отличен първи сезон и измъкна отбора от последните места, завършвайки на 11-та позиция с цели 51 точки. Самият той призна, че е стартирал треньорската си кариера с куп часове прекарани в игра на "Football manager" (бел. ред. - футболен симулатор, в който ти си треньор на клуб по избор), а интересното бе, че през първата около половин година, Реймс трябваше да плаща по 22 000 евро глоба всеки мач на Френската федерация, защото Уил нямаше нужният УЕФА Про лиценз, за да води отбор от Лига 1.

През миналото лято обаче клубът бе напуснат от много ключови играчи като Йенс Каюсте, Фоларин Балогун и Азор Матусива, което доведе и до известен спад във формата. Като постижение може да се отчете и фактът, че от 4 мача с гранда и хегемон ПСЖ, Стил не загуби цели три от тях, в които завършваше наравно, два от които бяха на "Парк де Пренс". В момента към него сериозен интерес проявява английският Съндърланд, който се състезава в Чемпиъншип.

"Крехък аванс, но нищо повече" - коментарът на Един Терзич след Борусия Дортмунд 1:0 ПСЖ

Луис Енрике видя "равностоен и коректен мач", очаква парти в Париж за реванша между ПСЖ и Борусия Дортмунд

Интересно: Дортмунд спечели срещу Пари Сен-Жермен и... се класира за Шампионска лига! (ЛИНК)

Сензацията се пече! Борусия Дортмунд удари безхаберен ПСЖ и мечтае за финал в Шампионска лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички