Официално: Звезда от Европейското първенство по футбол се отказа от националния си отбор


Официално: Звезда от Европейското първенство по футбол се отказа от националния си отбор
Снимка: GettyImages

4543 0

Един от лидерите на националния отбор по футбол на Германия, както и един от най-качествените полузащитници към момента - Тони Кроос, официално обяви, че слага край на кариерата си за Бундестима, след като отпадна преди дни от Европейското първенство по футбол. Той посочи като основни причини, че иска да се съсредоточи върху кариерата си с Реал Мадрид, да получава повече почивка (което било невъзможно с 11-те му години в националния), както и да обръща повече внимание на семейството си.

"Играх за Германия 106 пъти. Няма да има следващ път. Силно бих желал и бих дал всичко да имаше 109 мача в края на кариерата ми с националния, както и една голяма титла - от Европейското първенство по футбол - исках това да бъде добавено.

Взех решението да се откажа след този турнир преди много време. За мен бе ясно отдавна, че няма да мога да участвам на Световното първенство през 2022 година в Катар. Най-вече, защото искам напълно да се концентрирам върху целите си с Реал Мадрид в следващите години. Освен това, отсега нататък ще мога да си позволя почивки, каквито не съм имал като национален състезател от 11 години. И още повече - като съпруг и баща, бих искал да съм там за съпругата си и трите си деца.

За мен бе невероятна чест да нося тази фланелка за толкова дълго време. Направих го с гордост и страст. Благодаря на всички фенове и привърженици, които ме подкрепяха с аплодисментите си. Благодаря и на всички критици за допълнителната мотивация.

В края искам да благодаря изключително много на Йоги Льов. Той ме направи национален играч и световен шампион. Той ми се довери. Написахме успешна история за много време напред. За мен бе чест. Успех и късмет на Ханзи Флик.

Ваш, Тони".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички