Официално: Отнеха домакинството на държава за КАН поради липса на стадиони


Официално: Отнеха домакинството на държава за КАН поради липса на стадиони
Снимка: GettyImages

1992 0

Африканската футболна конфедерация отне правото на Гвинея да бъде домакин на турнира за Купата на африканските нации през 2025 година. Новината бе официално съобщена от Централата, а причината е липсата на футболна инфраструктура в страната.

От Конфедерацията са били пределно наясно със ситуацията и неготовността в страната, но въпреки това шефът Патрис Моцепе бе на работно посещение в столицата - Конакри. 

"Посетих Гвинея в знак на уважение към нейния народ и за да обсъдим готовността за домакинство на турнир в бъдеще. Като част от работното посещение планирахме да обсъдим въпроси в областта на изграждането на спортна инфраструктура, така че в бъдеще Гвинея да може да претендира за домакинство на турнир от такова ниво", обясни Моцепе.

Новата страна, която ще бъде домакин на Купата на африканските нации през 2025 година, ще бъде избрана на заседание на Изпълнителния комитет на АФК в Алжир.

Вижте и останалите новини от Купата на Африканските нации!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички