Обявиха М'Боли за провал №1 в САЩ


Обявиха М'Боли за провал №1 в САЩ

1412 0

Само 8 месеца след блестящите си прояви на Мондиал 2014, бившият вратар на ЦСКА и Славия Райс М'Боли беше обявен за един от най-лошите трансфери в историята на Мейджър Лийг Сокър. Според изчисленията на телевизия ESPN алжирецът е с най-ниския процент спасявания сред вратарите в американската лига, допускайки 9 гола от 20 удара.

Както е известно, Райс беше продаден на Филаделфия Юниън след световното първенство в Бразилия, като в касата на "Армията" влязоха 300 000 евро.

Алжирецът обаче съвсем не оправда очакванията на Филаделфия, който стартира сезона с две равенства и три поражения. Старши треньорът Джим Къртин намери вината именно в Райс, който ще бъде пратен на пейката в предстоящия двубой срещу Ню Йорк Сити, пише "Преса".

"М'Боли си изгради репутацията на един от най-лошите трансфери в осторията на МЛС", твърди анализаторът на ESPN Джеф Карлайл.

Стражът бе привлечен с привилегията заплатата му да не попада в ограничението за максималния размер на възнагражденията в щатската лига, който е 387 000 долара годишно. Според т.нар. правило "Бекъм" всеки отбор от МЛС има правото да купува играчи от международния пазар, като тяхната заплата няма таван. Правилото бе кръстено на Дейвид Бекъм, който през 2007 г. премина в ЛА Галакси с годишна заплата от над 1,3 млн. долара.

Във Филаделфия М'Боли получава около 600 000 долара годишно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички