Обамеянг разкри защо избра Габон пред Италия и Франция


Обамеянг разкри защо избра Габон пред Италия и Франция
Снимка: Getty Images/Guliver

1355 0

Нападателят на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг обясни защо е избрал да носи националната фланелка на Габон, а не тази на Италия, Франция или Испания. Причината се оказа бащата на звездата.

"Обикновено когато футболист има възможност да играе за различни страни, то изисква време да се помисли и да направи избор в полза на най-приемливия за себе си вариант. Пред мен обаче избор нямаше, аз всичко бях решил в най-ранна възраст. Просто така се случи, че аз можех да избирам между Италия, Испания и Франция и дори започнах да играя за младежкия тим на Франция. Но след като получих предложение от Габон, веднага се съгласих. Навремето баща ми е бил капитан на този отбор и моята заветна мечта беше някога да повторя постиженията му. Така че изборът за мен, бих могъл да кажа, е направен много рано", коментира бившата звезда на Борусия (Дортмунд) пред официалния сайт на Арсенал.

Обамеянг завърши академията на Милан, но не изигра нито един мач за първия тим. После той игра за Дижон (39 мача, 10 гола), Лил (24, 2), Монако (23,2), Сент Етиен (97,41), Борусия (Дортмунд) (213,141) и сега е в Арсенал (6,3).

За националния отбор на Габон капитанът му има 56 мача, в които е вкарал 23 гола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички