Новата позиция на Димитър Бербатов


Новата позиция на Димитър Бербатов
Снимка: Getty Images/Guliver

2112 0

Голмайстор №1 в историята на националния отбор на България Димитър Бербатов няма търпение да се пусне в новото предизикателство в Индия. Както е известно, нападателят ще играе за Керала през следващия сезон, след като година нямаше клубен отбор. Засега той мисли само за футбол и не пожела да коментира дали ще се откаже от играта след края на престоя му.

"Всеки се движи според неговия си часовник. Нека видя какво ще се случи с това предизвикателство, да се подготвя. Тези 5 месеца ще бъде само футбол в главата ми. В последствие другите неща ще се наредят", заяви бившият ас на Манчестър Юнайтед след дипломирането си в НСА.

"Нищо не е изключено, защото любовта към футбола, как да се изразя, мислех си, ще играя в чужбина, ще играя в Манчестър, после няма нужда, има само надолу. Но е трудно да се откажеш, колкото мога ще играя. Нека мине това, да видя как се чувствам, ако не ми се получат нещата дори там, може би няма нужда да продължавам".

Бербатов също направи интересен коментар - той вече не е централен нападател, а се вижда повече в ролята на плеймейкър.

"Имам предвид годините, които съм, не съм играл повече от година. Надявам се подготовката, която ще е около месец, да ни е достатъчна на мен и на момчетата. Вече дори не се виждам като нападател, никога не съм бил толкова бърз, в последствие и скоростта намалява, но в главата си продължавам да съм много бърз в решенията. Говорих си с треньора, важно е за мен да оправдая неговите очаквания, отборът е губил два финала, дано третият е на късмет.

"Халф, организатор на играта, повече ме влече да давам изява на младите момчета, да ги чакат за интервюта, пък аз да минавам отстрани", допълни Бербатов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички