"Нямаме проблем с алкохола, но имаме със захарта" - предизвикателствата, с които се борят в Саудитска Арабия


"Нямаме проблем с алкохола, но имаме със захарта" - предизвикателствата, с които се борят в Саудитска Арабия
Снимка: Getty Images

2162 0

Професионалната лига на Саудитска Арабия приветства огромен брой звезди  това лято и докато някои поддържат качеството на лигата, тя представлява различни предизвикателства както за играчите, така и за персонала.

На неотдавнашна конференция "Мислене за футбол", някои от проблемите, характерни за Саудитска Арабия, бяха обсъдени от португалския лекар Серхио Гомес, който сега работи за Ал Итихад.

Проблемите в Саудитска Арабия, които оказват влияние

От една страна, топлината и високата влажност правят упражненията с висока интензивност трудни, като в крайна сметка забавят темпото на лигата. Освен това месецът Рамадан, когато мюсюлманите постят между изгрев и залез слънце, също може да представлява предизвикателство за елитните спортни професионалисти.

Любопитно е, че звездното попълнение на Ал Итихад Карим Бензема винаги се е радвал на изключителен рекорд през месец Рамадан. Но Гомес каза, че най-голямото предизвикателство на лигата от гледна точка на спортната наука е захарта.

"Нямаме проблем с алкохола, но имаме проблем със захарта. Традиция в Саудитска Арабия е всеки човек да яде десерт, който може да изяде цял отбор", отбеляза той. Що се отнася до жегата, Гомес каза, че "ще доведе до стратегии по отношение на тренировките, храненето, ще бъде доста предизвикателство".

Събитието беше организирано от португалската лига и тази седмица присъстваха личности като Роберто Карлош, Хавиер Тебас, Карлос Карвалхал и вицепрезидента на Севиля Хосе Мария дел Нидо Караско. По-рано пък изчисления показаха, че само едно първенство в Европа е похарчило повече от Саудитска Арабия през летния трансферен прозорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички