Няма да почива! Почетино е готов за следващото си предизвикателство - националния отбор на Англия


Няма да почива! Почетино е готов за следващото си предизвикателство - националния отбор на Англия
Снимка: Getty Images

905 0

Бившият мениджър на Челси, Маурисио Почетино, е изразил желание да стане национален селекционер на Англия след Евро 2024, ако настоящият селекционер Гарет Саутгейт бъде освободен, съобщава "The Sun".

Почетино е поредният свободен топ мениджър

Аржентинецът беше освободен от поста си в Челси и вече е в списъка на потенциални кандидати за нови треньори на Манчестър Юнайтед и Байерн Мюнхен.

Още: Най-добрият футболист на Челси - Коул Палмър, изпрати Маурисио Почетино с 2 изречения

 Почетино иска да поеме

Гарет Саутгейт е свързван с Манчестър Юнайтед, но категорично отказва да коментира възможността да напусне националния отбор преди европейското първенство. Саутгейт предпочита да остане начело на Англия и за Световното първенство през 2026 година, което ще се проведе в САЩ, Канада и Мексико. Въпреки това, бъдещето му зависи от представянето на Англия на предстоящото първенство в Германия, което започва в средата на юни.

Ситуацията около бъдещето на селекционерския пост в английския национален отбор предизвиква значителен интерес и спекулации. Почетино, който има опит и успехи както в клубния футбол, така и в работата с млади играчи, може да внесе нова енергия и тактически иновации в отбора. В същото време, възможността Саутгейт да продължи работа с "трите лъва" ще зависи не само от резултатите на Евро 2024, но и от дългосрочната визия на Футболната асоциация за развитието на националния отбор.

След новината за Маурисио Почетино: Футболист на Челси се "хвана за главата"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички