Нидерландия стартира на Евро 2020 с труден мач срещу Украйна на Шевченко


Нидерландия стартира на Евро 2020 с труден мач срещу Украйна на Шевченко
Снимка: Getty Images/колаж: SportLive

2294 0

В днешния трети ден от Европейското първенство по футбол Нидерландия и Украйна ще стартират участието си на турнира с мач помежду си. Те са в Група "С" на турнира заедно с отборите на Австрия и Северна Македония!

Кога е мачът Нидерландия - Украйна?

Съставите на Франк де Бур и Андрий Шевченко излизат един срещу друг в 22:00ч. българско време, а срещата ще се проведе на стадион "Йохан Кройф Арена" в нидерландската столица Амстердам!

ФОРМАТА НА ДВАТА ОТБОРА!

"Лалетата" изиграха две контролни срещи преди старта на Евро 2020. На 2 юни те завършиха наравно 2:2 с отбора на Шотландия. В тази среща Мемфис Депай се разписа на два пъти! Четири дена по-късно - на 6 юни, Нидерландия постигна класическа победа с 3:0 срещу Грузия. Нападателят на Лион отново вкара гол, а по още един добавиха Воут Вергхорст (Волфсбург) и Райън Гравенберх (Аякс).

Украйна също изигра два приятелски мача преди началото на шампионата на Стария континент. На 3 юни "жълто-сините" се наложиха с 1:0 над Северна Ирландия, а голът бе дело на Олександър Зубков (Ференцварош, Унгария). На 7 юни Украйна направи генерална репетиция за Евро 2020 и посрещна Кипър на стадиона в Харков. Момчетата ни Андрий Шевченко показаха добър футбол и вкараха 4 безответни гола - два на Андрий Ярмоленко (Уест Хям), eдин на Александър Зинченко (Ман Сити) и един на Роман Яремчук (Гент, Белгия).

НОВИНИ ПРЕДИ МАЧА

Главен съдия на тази среща ще бъде Феликс Брих от Германия!

Репортери от лагера на домакините съобщават, че Франк де Бур обмисля да заложи на схема на игра 5-3-2, въпреки че повечето играчи са свикнали да играят във вариант 4-3-3. Наставникът изтъква и че отборите от Източна Европа винаги са притежавали качествени играчи.

Защитникът на Ювентус Матайс де Лихт ще пропусне първата среща на своя отбор на Евро 2020 - подробности четете тук.

Андрий Шевченко е наясно, че Украйна ще се изправи срещу много силен отбор и се колебае дали да заложи на обичайното за "жълто-сините" 4-3-3, в което тимът се опитва да владее по-дълго топката или да избере вариант 3-5-2/5-3-2, който му донесе успех срещу Франция по-рано през годината (1:1 в Париж на 24 март). Бившият нападател на Милан също така наскоро сподели, че главната цел пред отбора ще е излизане от групата!

ИГРАЧИ НА ФОКУС

Жоржиньо Вайналдум - с 8 попадения по време на квалификациите за Европейското първенство по футбол, той е голмайстор на Нидерландия. Преди броени дни той подписа и договор с ПСЖ, въпреки че дълго време се смяташе за сигурно ново попълнение на Барселона. 

Френки де Йонг - футболистът на каталунците записа 720 минути на терените по време на квалификационния етап, а през сезон 2020/21 изигра 51 мача за клуба си във всички турнири. От него се очаква да бъде диригент в средата на терена!

Роман Яремчук - Халфът на Гент отбеляза 4 гола за Украйна в квалификациите за Евро 2020! За клубния се отбор изигра 43 мача през последната кампания, в които отбеляза 22 попадения!

Александър Зинченко - Защитникът на Манчестър Сити вероятно ще играе като ляв опорен халф, тъй като е натрупал доста опит в английската Висша лига. Очакванията към 24 годишния сърцат футболист са големи!

ПОТЕНЦИАЛНИ СТАРТОВИ 11

Нидерландия (5-3-2): Стекеленбург, Думфрис, Тимбер, Де Врай, Блинд, Вайндал, Де Роон, Вайналдум, Де Йонг, Вегхорст, Депай

Украйна (4-3-3): Пятов, Забарний, Кривцов, Матвиенко, Собол, Малиновский, Макаренко, Зинченко, Ярмоленко, Яремчук, Зубков

Любопитни факти преди мача

Нидерландия и Украйна са играли само два пъти помежду си в историята!

Първият мач се състои на 24 май 2008 година - приятелската среща завършва 3:0 за "лалетата".

Вторият сблъсък между тях отново е контролна среща - на 11 август в Киев те завършват наравно 1:1.

В последните 5 срещи Нидерландия е отбезала 16 гола (7 срещу Гибралтар).

Между 24 март и 23 май Украйна записа 4 последователни равенства от по 1:1 - с Франция, с Финландия, с Казахстан и с Бахрейн!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички