Невиждан скандал в руския футбол: след съдийско "клане" Спартак поиска да напусне лигата


Невиждан скандал в руския футбол: след съдийско "клане" Спартак поиска да напусне лигата
Снимка: Getty Images/Guliver

1716 0

Голям скандал беляза руската Премиер лига. В него главно действащо лице е бившият тим на Ивелин Попов - Спартак (Москва). Всичко започна с мача между московчани и Сочи, с който двата тима започнаха участието си в новия футболен сезон в Русия. Мачът завърши наравно 2:2, след като Спартак водеше с 2:0, но две дузпи за Сочи позволиха резултатът да бъде изравнен. Втората дузпа е била свирена в самия край на мача.

Медии и футболни лица в Русия твърдят, че дузпите са били скандални и че срещу Спартак има съдийски заговор. След мача собственикът на столичния тим - Леонид Федун, заяви, че ще извади отбора си от първенството.

"няма нужда да ме подкрепят! Утре ще обявя, че се оттегляме от първенството. Нека играят без нас. Можете да напишете това. Не искам да участвам в тази клоунада, която бе устроена. И да харча повече пари. Щом Спартак не е нужен, значи не е нужен", отсече Федун, цитиран от "Спорт Експрес".

Впоследствие стана ясно, че президентът на Руския футболен съюз Александър Дюков е убедил боса на Спартак да не вади отбора от първенството. Източник от РФС е съобщил, че Федун смята, че в редица мачове съдиите умишлено допускат грешки срещу Спартак и го ощетяват.

В хода на деня председателят на Съдийската комисия в РФС Ашот Хачатурянц съобщи, че съдията Василий Казарцев, свирил скандалния мач, е бил отстранен от работа. Той и един от помощниците му ще бъдат подложени на тест с полиграф.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички