Невероятно! Неписано правило сочи кой ще спечели Шампионска лига


Невероятно! Неписано правило сочи кой ще спечели Шампионска лига
Снимка: Gulliver/ Getty Images

8013 0

Атлетико (Мадрид) изхвърли от Шампионска лига Байерн (Мюнхен), воден от Хосеп Гуардиола. И докато немските медии търсят причината за поредния неуспех на "баварците" в опита им да спечелят най-ценния европейски трофей, в Испания намериха интересен неписан закон, според който победителят в Шампионска лига отсега е ясен.

Досега в кариерата си Гуардиола е взел участие в седем издания на Шампионска лига, където два пъти е спечелил трофея с Барселона (2009 и 2011 г.), а в останалите случаи е бил елиминиран в полуфиналите.

ЗАЩО АТЛЕТИКО ЩЕ СПЕЧЕЛИ ШАМПИОНСКА ЛИГА ТОЗИ СЕЗОН?

Лошите спомени от тази фаза на турнира започват с Интер през 2010 година и продължават с Челси през 2012 г., а през последните 3 години като треньор на Байерн бе елиминиран от Реал Мадрид, Барселона и Атлетико (Мадрид).

Факт е, че трите най-добри испански отбора в момента се изпречиха на пътя на Пеп да спечели трофея. Но още по-невероятен е фактът, че досега отборите, които елиминират тези на Гуардиола, стават шампиони в надпреварата.

Така се случи с Интер през 2010 г., с Челси през 2012 г., с Реал Мадрид през 2014-а, с Барселона през 2015-а. Много е вероятно феновете на Атлетико (Мадрид) да искат тази традиция да продължи и неписаното правило около испанския треньор да стане още по-устойчиво и невероятно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички