Невероятно: Американски художник проектира стадион за 1 милион души (СНИМКИ)


Невероятно: Американски художник проектира стадион за 1 милион души (СНИМКИ)
Снимка: GettyImages

2232 0

Напоследък много често феновете на даден отбор или спортист изпитват затруднения с намирането на билети в опитите си да подкрепят своите любимци на живо и да усетят уникалната емоция на спорта. В последния футболен сезон в чужбина, та дори и в България, многократно се случваше хиляди привърженици да останат без пропуски. 

За това е решил да се погрижи американският художник Пол Файфър. 56-годишният скулптор изработи модел на стадион, който по негови думи да побере невероятните 1 милион души. Той изглежда внушително, но и някак невъзможен за реализиране.

Към момента по официални информации най-голямото съоръжение от този вид в света се намира в Пхенян, Северна Корея. Тамошният "Първи май Рунрадо" е с капацитет 150 000 зрители. След него се нареждат "Narendra Modi" в Индия (132 000), както и стадион "Мичиган" в САЩ (107 600). 

В Европа числата са далеч по-малки. 99 000 души на митичния "Камп Ноу" в Барселона, го поставя на първо място по капацитет на Стария континент. Той е следван от "Уембли" в Лондон (90 000) и "Крок Парк" (82 300).

Предвид огромните размери на гореспоменатите спортни съоръжения, то идеята на Файфър те да бъдат умножени многократно, е по-скоро в сферата на фантастиката. 

Ето каква идея за допълнителни приходи реализира Барселона на своя стадион

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички