Невероятната статистика на Стърлинг за Англия на Евро 2020


Невероятната статистика на Стърлинг за Англия на Евро 2020
Снимка: Getty Images/Guliver

1420 0

До почивката на мача с Украйна на Европейското първенство по футбол 2020 този турнир се развиваше изумително за крилото на Англия Рахийм Стърлинг. До момента, в който британците поведоха на Украйна снощи, футболистът на Манчестър Сити беше участвал в 4 от 5-те гола на Англия на Евро 2020.

Стърлинг подаде на Хари Кейн, за да открие резултата срещу Ярмоленко и компания. Дотогава той бе вкарал по 1 гол на Хърватия и Чехия в груповата фаза и веднъж при успеха над Германия в 1/8-финалите. Нещо повече - попаденията му в групата донесоха 2-те победи на "трите лъва" в групата и ги класираха за следващата фаза на турнира.

До 85-ата минута на двубоя с Германия крилото беше и единственият английски футболист, разписвал се за тима в тази надпревара. Тогава в 86' дебютен гол на турнира отбеляза и Хари Кейн. Всъщност, 1/4-финалът срещу Украйна беше първият мач на Евро 2020, в който Рахийм не бележи. Но все пак той се отчете с асистенция. Попаденията вкараха Кейн (на 2 пъти), Магуайър и Хендерсън. А кой английски национал, без да е вкарал още на шампионата, изтъкна колко добър е тимът им в атака вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички