Неймар посочи топ 5 най-техничните футболисти извън него


Неймар посочи топ 5 най-техничните футболисти извън него
Снимка: GettyImages

5918 0

Бразилската звезда Неймар включва изненадващо име в своя топ 5 най-технични футболисти. Това той прави в интервю през 2021-a година пред Oh My Goal.

"Не знам дали мога да отговоря на това, с цялото смирение на света, лично аз се смятам за един от най-техничните играчи във футбола", започна със самохвалство понастоящем играчът на Ал Хилал. 

Кой попада в топ 5 на Неймар?

Още: Сензационно завръщане? Неймар заявил директно: Искам да играя за Сантос

Все пак продължава сериозно, като без никакво колебание и никаква изненада слага номер едно Лионел Меси. След някогашният му съотборник в Барселона и ПСЖ, Неймар допълва с белгиецът Еден Азар, плеймейкърът на Манчестър Сити Кевин Де Бройне, както и още един съиграч от ПСЖ Марко Верати.

Така стигаме до финалното име в класацията, като едва ли някой е очаквал избора да бъде позабравеният футболист на Ливърпул - Тиаго Алкантара. 

Неймар изживя най-силните си години в Барселона, след като звездата му изгрява още в родния Сантос. Той беше част от смъртоностното трио на "каталунците" с Меси и Луис Суарес.

След това през 2017 година бразилецът продължи кариерата си във френската столица, но така и не успя да помогне на ПСЖ да спечели така жадуваната Шампионска лига.

Още: Неймар иска да се завърне в Барселона

През 2023 година пък Неймар пое изцяло ново предизвикателство, преминавайки в тима от Саудитска Арабия Ал Хилал. През октомври същата година обаче той скъса предна кръсна връзка в мач на Бразилия.

Все пак в богатата си визитка Неймар има общо 341 мача към този момент на клубно ниво, отбелязвайки 204 гола със 130 асистенции. С националната фланелка на страната е записал 128 двубоя и 79 попадения.

32-годишният офанзивен футболист е шампион на Франция 5 пъти и 2 пъти на Испания, както и носител на Шампионска лига. Печелил е и по три пъти купите на двете страни и веднъж Копа Либертадорес със Сантос. Той е и златен медалист от Олимпийските игри през 2016 в Рио.

Неймар близо до Гришо: Наслади се на "страшилището", което дебне Димитров (ВИДЕО)

Неймар за Лео Меси: Надявам се, че един ден отново ще играем заедно

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички