Неймар блесна с хеттрик при победа на Бразилия и задмина Роналдо


Неймар блесна с хеттрик при победа на Бразилия и задмина Роналдо
Снимка: Getty Images/Guliver

1810 0

Звездата на Бразилия Неймар увеличи головата си сметка за петкратните световни шампиони, след като реализира хеттрик при победата над Перу с 4:2 като гост в мач от квалификациите на Южна Америка за Мондиал 2022.

В Лима домакините на два пъти повеждаха в резултата чрез Андре Карийо и Ренато Тапия, но Неймар от дузпа и Ричарлисон изравняваха, а в заключителните десет минути нападателят на ПСЖ донесе успеха на Селесао с още два гола, единия от дузпа. Междувременно Перу остана с девет души на терена след директни червени картони на Карлос Каседа и Карлос Самбрано между 86-та и 89-та минута.

Така Неймар вече има 64 гола за националния отбор на Бразилия и задмина легендата Роналдо, като пред него остава единствено най-голямата звезда в историята на тима - Пеле, който има 77 попадения.

По този начин Бразилия остава с пълен актив от два победи в два мача и дели първото място в групата с тима на Аржентина, който вчера победи Боливия с 2:1 като гост с попадения на Лаутаро Мартинес и Хоакин Кореа.

Преи двубоя имаше притеснения, че бразилецът отново е с травма, но за радост те не се оправдаха. А колко от мачовете на ПСЖ е изпуснал бразилецът заради контузия към октомври 2019 година вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички