Насилена жена, ножове, травмирано дете: Дивашкият ужас на "Уембли" на финала на Европейското (ВИДЕО)


Насилена жена, ножове, травмирано дете: Дивашкият ужас на "Уембли" на финала на Европейското (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

10640 0

Цялата еуфория в Англия от приемането на финала на Европейското първенство по футбол (както и фактът, че техният отбор се класира за него) имаше и много негативен оттенък. Множество привърженици създадоха проблеми, като дори се е стигнало до жестоки сцени, съдейки от доклад, подаден от първо лице - журналистът на "Мирър" Анди Лайнс, който бе на мястото.

Няколко стотин фенове опитаха да влязат на "Уембли" преди финала, а това бе само началото на един ужасяващ ден. Лайнс обедини най-суровите моменти, на които стана свидетел, в едно.

Стюард е бил заплашен от фен с нож, като привърженикът му е казал красноречиво: "Ще ме пуснеш вътре". "Какво трябваше да направя? Взимам 8,90 паунда на час - няма да ме намушкат заради тях" - обяснил човекът пред журналиста.

Няколко фенове от женски произход пък дори са станали жертви на "сериозно сексуално насилие" - информира докладът. Едно младо момче пък е умолявало баща си да се приберат вкъщи въпреки огромния повод да са там - просто, защото не можело да гледа тези сцени.

Член на "Пътуващите фенове на Англия", който е на 56 години, споделя: "Пътувал съм по всички ъгли на Европа, за да наблюдавам Англия и никога не съм виждал подобно нещо. Това е тотален отврат. Заради него ме е срам да се чувствам фен на Англия. В самата нощ нямаше никакви полицаи, а стюардите нямаше как да се справят сами. Всякакви надежди да приемем Световното първенсто през 2030 година се изпариха".

А за огромното вълнение около финала говори и фактът, че финалът на Евро 2020 бе наблюдаван от рекорден брой англичани!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички