Нападнатият съдия се закани на боса на Анкарагюджю, реферите в Турция взеха крайни мерки


Нападнатият съдия се закани на боса на Анкарагюджю, реферите в Турция взеха крайни мерки
Снимка: Getty Images

1602 0

Реферът Халил Умут Мелер, който беше нападнат след мача в турската Суперлига Анкарагюджю-Ризеспор, направи първото си официално изявление. Той е категоричен, че ще търси правата си и е подал жалба.

Реферът предприе конкретни действия

Президентът на Анкарагюджю Фарук Коджа каза на всички мои колеги рефери и на мен: "Ще ви довърша". Обръщайки се към мен, той каза: "Ще го направя , ще те убия".  Имам жалба срещу Коча и други лица. Не искам да правя компромис", заяви реферът.

Изявлението на Мелер като жалбоподател, който беше нападнат от Фарук Коджа, президент на жълто-тъмносиния клуб, и някои хора след мача, изигран в Суперлигата снощи, беше взето в болницата, където той беше лекуван.

"Фарук Коджа ме удари с юмрук под лявото ми око, паднах на земята. Докато бях на земята, всички хора ме ритаха много пъти по лицето и други части на тялото ми. Не искам да правя компромиси. Това е всичко, което трябва да направя и го казвам".

Правейки изявления от името на реферите, от съдисйката комисия - Арда Кардешлер и Мете Калкаван заявиха, че не са в състояние да говорят за футбол и че ще обявят решението относно кариерите си през следващите дни.

След всичко, което се случи, дойде важно решение на реферите. Всички рефери от Суперлигата и ВАР се отказаха от членството си в Турската асоциация на активните футболни рефери и наблюдатели. Освен всички действия, които бяха предприети, турският президент Реджеп Ердоган също взе отношение и направи коментар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички