Най-слабият показател в кариерата на Кристиано Роналдо на европейски и световни първенства


Най-слабият показател в кариерата на Кристиано Роналдо на европейски и световни първенства
Снимка: Alexander Hassenstein/Getty Images

3564 0

Към момента Европейското първенство по футбол е доста успешно в индивидуален план за звездата на Португалия и световния футбол Кристиано Роналдо. 36-годишният играч вече има 3 попадения и 1 асистенция (два гола срещу Унгария и попадение + асистенция срещу Германия).

Той изумява с представянето си на терена, още повече предвид напредващата му футболна възраст. Въпреки това Евро 2020 затвърждава може би най-покъртителния показател в кариерата на португалеца на големи форуми - европейски и световни първенства.

На този форум Кристиано отправи своя изстрел номер 50 от пряк свободни удари. От всички тези опити петкратният носител на "Златната топка" е реализирал единствено... 1 попадение. Неговите показатели в този аспект от играта спаднаха в последните години, но конкретно на големи форуми се затвърждава тенденцията да не може да се разписва от тези ситуации.

Въпреки това единственият му гол бе изключително ефектен и трудно ще се забрави. Той дойде в иберийското дерби срещу Испания на Световното първенство по футбол през 2018 година, когато двата тима завършиха при равен резултат 3:3 в мач от груповата фаза.

Головият трилър се превърна в един от най-атрактивните мачове за целия турнир, а попадението на Роналдо от пряк свободен удар дойде във възможно най-добрия момент - в буквално последните секунди от срещата при пасив от 2:3 за неговия отбор. Можете да си припомните красивото попадение във видеото по-долу.

А какво си казаха бившите съотборници от Реал Мадрид Кристиано Роналдо и Тони Кроос след мача между Португалия и Германия?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички