Най-силният човек в хърватския футбол е бил прострелян


Най-силният човек в хърватския футбол е бил прострелян

2863 0

Скандалният хърватски футболен бос Здравко Мамич е бил прострелян в крака по време на посещение в Босна и Херцеговина, съобщава АФП, цитирайки лекар от болницата в Томиславград.

58-годишният Мамич е бил приет в спешното отделение на лечебното заведение, но вече е напуснал болницата в стабилно състояние, разкри д-р Иван Багарич. Бившият президент на Динамо Загреб, който в момента се води "консултант" на клуба, е бил в босненския град за годишнина от смъртта на баща му. Официалният сайт на Динамо излезе с позиция, в която се твърди, че инцидентът е бил опит за покушение. Адвокатът на Мамич - Иван Станич, заяви пред хърватските медии, че клиентът му е бил на гробищата, когато двама души са стреляли по него.

Мамич продължава да бъде подсъдим за злоупотреба с власт и финансови манипулации, които са ощетили Динамо с повече от 15 милиона евро и държавата с 1,5 милиона. По делото подсъдими са още братът на Мамич - Зоран, който бе треньор на отбора, както и бившият директор на клуба Дамир Върбанович. В съда да даде показания се яви и звездата на Реал Мадрид Лука Модрич, който започна кариерата си именно в Динамо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички