Най-после радост: Оцелял в ада на Чапекоензе може пак да играе футбол


Най-после радост: Оцелял в ада на Чапекоензе може пак да играе футбол

3830 0

Бразилското издание "Globo Esporte" съобщи нови подорбности за състоянието на оцелелите в самолетната катастрофа в Колумбия.

Става ясно, че Джаксон Фолман, чийто десен крак бе ампутиран по-рано, ще запази левия си крайник, който също бе заплашен от отстраняване.

Защитникът Нето в четвъртък е преминал скенер на мозъка и гърдите, който е показал, че няма никакви негативни изменения. Според думите на баща му, лекарите са обявили, че футболистът ще претърпи само операция на крака, като в бъдеще ще може да се върне в любимия си спорт.

Журналистът Рафаел Ензел пък е показал леко влошаване на състоянието си. Всичките, както и защитникът Алан Рушел, лекарите на Бразилската футболна конфедерация и на Чапекоензе възнамеряват да ги преместят в събота от болницата в град Ла Сеха в по-добре оборудваната болница в Меделин.

По-рано от бразилския клуб съобщиха, че състоянието на четирима от оцелелите остава тежко, но те са стабилизирани и животът им е вън от опасност.

Както е известно, разбилият се самолет отне живота на 71 от пътниците на борда. Само шестима оцеляха в ужаса, сред тях и трима футболисти - Джаксон Фолман, Алан Рушел и Нето. Другите съхранили живота си в самолетния ад са журналистът Рафаел Ензел, стюардесата Химена Суарес и бордовият механик Ервин Тумири.

Вратарят Данило Падиля, който бе сред оцелелите след катастрофата, по-късно почина в болницата от раните си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички