Най-мрачните бури между треньори и звезди в последните години


Най-мрачните бури между треньори и звезди в последните години

11645 0

В момента ставаме свидетели на конфликта между Зинедин Зидан и Гарет Бейл, който датира вече от няколко години и който сякаш предреши до голяма степен неуспеха на уелсеца в Реал Мадрид. Справка в близкото миналото показва, че това далеч не е единственият случай, в който многоуважаван треньор има конфликт със своя звезда, който е пагубен за играча: 

Жозе Моуриньо срещу Икер Касияс - един от най-неприятните сблъсъци за всички фенове на "кралския клуб". Те станаха свидетели на "подигравка" с една от най-големите си легенди, които някога са носили "белия" екип. Всичко започна с едни думи от страна на жената на Касияс, с които призна, че не харесва Моуриньо. Португалският наставник "заби" испанеца на пейката, като залагаше на добре представящия се Диего Лопес. Помним как в последствие той бе продаден, а от Реал дори не се постараха да организират изпращане, което да е достойно за легендарния страж. Години по-късно, Икер признава, че, ако сега му се случи нещо подобно, не би си замълчал както навремето, когато го е направил от уважение към клуба. 

Зинедин Зидан срещу Хамес Родригес - ако има играч, който може да се мери с низвергността на Бейл при Зидан, то това определено е Хамес. Колумбиецът бе важна част за отбора на Реал от 2014 г., когато пристигна, до 2016 г., когато бе назначен френският наставник, който налагаше схемата 4-3-3, в която просто нямаше място за талантливия полузащитник. Той рядко получаваше шансове, което го принуди да търси нови предизвикателства. 

Сантиаго Солари срещу Иско и Марсело - аржентинецът пристигна в Реал Мадрид през октомври 2018 г. Идвайки от втория отбор на "белия балет", той доведе със себе си младите надежди Серхио Регилон и Винисиус Жуниор. От това най-много пострадаха един от най-опитните в състава - Марсело, както и магьосникът Иско. Двамата не само, че загубиха тирулярното си място, но и игровото им време бе драстично ограничено.  

Рафаел Бенитес срещу Стивън Джерард - въпреки че и двете фигури са изключително важни в историята на Ливърпул, то те имаха своите пререкания. Сегашният мениджър на Глазгоу Рейнджърс дори признава в своята автобиография, че веднъж Бенитес позвънял на майка му, за да я пита дали синът ѝ се наслаждава на парите. 

Пеп Гуардиола срещу...всички - без съмнение, Гуардиола е един от най-гениалните треньори, които светът на футбола е виждал. Той обаче е имал немалко конфликти със звезди на отборите, които е водил. Най-запомнящи се са тези със Златан Ибрахимович, Роналдиньо, Деко, Самуел Ето'о и Джо Харт. Случаите с английския вратар и с шведския нападател са били най-яростни, като, очаквано, Ибра е играчът, който си е позволил най-остри реакции срещу мениджъра. 

Кике Санчес Флорес срещу Диего Форлан - сблъсъкът между двамата буквално разделя съблекалнята на Атлетико (Мадрид) на две. Форлан смята, че треньорът е имал лична вендета срещу него, като споделя, че това е единственият треньор, с когото е имал проблем през кариерата си. 

Най-яркият случай от последния сезон, разбира се, е конфликтът между Кепа Арисабалага и Маурицио Сари. Припомняме, че испанският вратар отказа да напусне терена, а тогавашният наставник на Челси не предприе по-сериозни мерки. Мнозина определиха държанието на Кепа като недопустимо, а това на Сари - като мекушаво. А какво заяви наскоро новият наставник на "сините" - легендата Франк Лампард и имат ли нужда от нови попъления - вижте в този материал на SportLive.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички