На всяка цена: Турция иска домакинството за предстоящо Европейско първенство


На всяка цена: Турция иска домакинството за предстоящо Европейско първенство
Снимка: GettyImages

1223 0

Турската футболна федерация вече умува върху две от следващите Европейски първенства - през 2028-а и 2032-а година. От Централата са сигурни, че ще успеят да домакинстват на поне на един от двата форуми, въпреки провалите в предишните опити.

"Ние сме сигурни, че ще получим домакинство и се надяваме на подкрепа. Така или иначе, имаме достатъчно стадиони на ниво и смятам, че сме готови да бъдем едни добри организатори на следващото Европейско първенство по футбол", заяви новият президент на Турската федерация по футбол Мехмет Буюкекши. Той направи предположението преди тегленето на жребия за груповата фаза на Шампионската лига.

Това са поредни опити от страна на южната ни съседка, който се опитва да вземе домакинството на надпреварата от 2008-а година насам, когато опита в съвместен проект с Гърция, но предложението на Австрия и Швейцария се оказа по-добро.

За следващите две кампании през 2012-а година и 2016-а година Централата участва самостоятелно в кандидатурите, но Полша и Украйна и Франция победиха Турция в импровизираното "съперничество". След общоевропейското първенство миналата година, 2024-а година турнирът на УЕФА е в Германия.

През 2023-а година УЕФА има желание да даде две домакинства едновременно, но конкуренцията отново е сериозна. Великобритания и Ирландия искат да вземат това през 2028-а, а Италия се кандидатира за 2032-а година. Турците ще участват и в двата избора, като надеждите са им най-накрая да получат шанс за изява.

Вижте последните новини около Евро 2024!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички