Моуриньо: Съмнявам се, че Меси заслужава "Златната топка"


Моуриньо: Съмнявам се, че Меси заслужава "Златната топка"
Снимка: Getty Images/Guliver

4539 0

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо сподели, че не смята звездата на Барселона Лионел Меси за основен претендент за "Златната топка" за 2019 година. Като причина за това той посочи отпадането на каталунците в полуфиналите на Шампионска лига.

"Имам съмнения, че той заслужава "Златната топка" през тази година, защото той се провали в Шампионска лига", заяви Моуриньо. През настоящия сезон в турнира аржентинецът вкара 12 гола и даде 3 асистенции в 10 мача.

Португалският треньор сподели, че се надява да се върне към треньорската професия това лято. "Имам много качества и едно от тях е да уважавам другите клубове и техните ръководства. Никога не съм оповестявал, че някой клуб ме иска и се е свързал с мен. Когато напуснах Манчестър Юнайтед през декември, веднага взех решение да подновя работа от лятото. Надявам се да се върна в професията през юли с проект, който наистина ми харесва", обяви Моуриньо.

С предишните си отбори Бенфика, Лейрия, Порто, Челси (два периода), Интер и Реал португалецът спечели 25 трофея. Съвсем различно мнение изрази Моуриньо преди по-малко от месец. Вижте какво бе то в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички