Моуриньо: Има много поети във футбола, но поетите рядко печелят титли


Моуриньо: Има много поети във футбола, но поетите рядко печелят титли
Снимка: Getty Images/Guliver

1240 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви след спечелването на Лига Европа, че „червените дяволи” изпращат тежък сезон, който обаче е с добър финал.

"Много тежък сезон, който приключва добре за нас. Избрахме да се класираме за Шампионска лига по този начин, а не да гоним четвърто, трето или второ място в шампионата. Имахме цел и се завръщаме в Шампионска лига, печелейки турнира Лига Европа. Това е важна титла. Сега клубът има всички титли в световния футбол", заяви Специалния след спечеления трофей. 

Португалецът е едва третият треньор в историята, който печели европейска купа с три различни отбора. Той е триумфирал в Шампионска лига с Порто и Интер. Освен него, със същото може да се похвали Рафаел Бенитес, печелил с Валенсия и Челси Купата на УЕФА и Лига Европа и Шампионска лига с Ливърпул. Третият е Удо Латек, постигал успехи с Байерн, Борусия Дортмунд и Барселона. 

"Знаехме, че можем да спечелим Лига Европа. Сега сме доволни от себе си. Играхме отговорно и рационално. Манчестър Юнайтед бе много по-силен от съперника си. Има много поети във футбола, но поетите рядко печелят титли. Знаехме точно кои са нашите силни страни и се възползвахме от слабостите на противника", допълни Моуриньо.

"В един лош сезон, в който понякога имах чувството, че моят отбор е най-лошият в света, а аз съм най-лошият треньор, успяхме да спечелим три трофея и да се класираме за Шампионска лига. Имаме честта да играем срещу победителя в най-стария европейски турнир в мача за Суперкупата на Европа. Поради тази причина мисля, че кампанията бе добра. За мен това е най-важният трофей в кариерата ми, защото е последният такъв за момента. Чувството е уникално".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички