Минискандал в Англия преди Европейското първенство по футбол: Капитанът "открадна" дузпа и я изпусна (ВИДЕО)


Минискандал в Англия преди Европейското първенство по футбол: Капитанът "открадна" дузпа и я изпусна (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

1616 0

Националният отбор по футбол на Англия изигра последния си приятелски мач преди стартиращото Европейско първенство по футбол. "Трите лъва" имаха две контролни срещи, като и в двата случая записаха минимални победи с по 1:0 (над Австрия и над Румъния). 

Победата за Англия срещу северната ни съседка можеше и да е по-изразителна, но в 78-ата минута капитанът Джордан Хендерсън пропусна дузпа. Резултатът вече бе открит след изпълнение на 11-метров наказателен удар от страна на Маркъс Рашфорд. Втората дузпа пък трябваше да бъде изпълнена от нападателя Доминик Калвърт-Люин, който си я спечели.

Тогава обаче Хендерсън, който е и капитан, му взе изпълнението и след това изпусна. След мача Калвърт-Люин сподели: "Той ми каза, че все още няма гол за Англия и че заради това иска дузпата. Може би, за да стигна до следващото ниво, трябва да бъда по-безмилостен в такива ситуациия" - заяви атакуващият футболист - къде на шега, къде сериозно.

"Очаквах Доминик да я изпълни, когато Хендо отиде там. Помислих си, че той просто ще се увери, че Доминик ще изпълни и да провери какво се случва. Ще проверя какво си е мислел, че прави, но след малко" - заяви и националният селекционер Гарет Саутгейт, който също остана учуден.

Самият Хендерсън пък си навлече критики не само с постъпката си, но и с думите си след срещата, като отсече, че е изпускал и далеч по-важни дузпи в своята кариера. Вижте видео от пропуска по-долу в материала. Първата среща за Англия на Евро 2020 е срещу Хърватия на 13 юни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички