Миг за историята! Хвича и Грузия с първо Европейско първенство! Гърция е сломена, а феновете нахлуха (ВИДЕО)


Миг за историята! Хвича и Грузия с първо Европейско първенство! Гърция е сломена, а феновете нахлуха (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

880 0

Вторик вечер в Грузия сънят ще отстъпи на емоциите. Страната се класира на Европейско първенство за първи път в своята история. В драматична плейофна битка "кръстоносците" надвиха шампиона от 2004-а година Гърция, отивайки на големите финали.

Какво се случи?

В продължилия над 120 минути двубой пред погледите на над 60 000 запалянковци на стадиона в Тбилиси двата тима не успяха да си отбележат гол. Така големият спор бе решен след изпълнение на дузпи.

Липсата на контузилия се в продълженията голмайстор на грузинците Хвича Кварацхелия предполагаше една идея по-лесна задача за съперника. Нищо от това обаче не се случи. "Пиратският кораб" пропусна още първия си 11-метров наказателен удар, след като Мамардашвили отрази шута на Бакасетас.

Грузия също стъпи накриво при третата си дузпа, когато Микаутадзе не намери очертанията на вратата. Вместо да се възползват от това обаче, южните ни съседи отново сгрешиха. Якомакис също стреля в аут, което донесе успеха на опонента.

Video edited on Kapwing

Дива и неподправена радост!

В бурната си радост хиляди домакински привърженици не сдържаха емоциите си и нахлуха на терена, за да отпразнуват заедно със своите любимци. На финалите Грузия попада в група с Португалия, Турция и Чехия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички