Меси си припомни за мач на Барселона срещу Селтик


Меси си припомни за мач на Барселона срещу Селтик
Снимка: GettyImages

5573 0

Лионел Меси е вкарвал толкова много голове на различни отбори, че както се казва сам не може да запомни съперниците си. Все пак има такива опоненти, срещу които осемкратният носител на "Златната топка" е изпитвал трудности или не е успявал да прониже в частност благодарение на вратарите.

Един от тези случаи е бившият страж на Селтик Фрейзър Фостър. През сезон 2012/13 "детелините" посрещат тогавашния отбор на Меси Барселона в груповата фаза на Шампионска лига в деня на своя 125-годишен юбилей. 

"Великата стена на Глазгоу"

Още: Бивш съотборник на Димитър Бербатов за престоя си в Барселона: Шамариха ме постоянно, Лео Меси не спираше да вкарва! (ВИДЕО)

Изненадващо грандът от Шотландия побеждава с 2:1 "каталунците". След края на двубоя всички говорят за смразяващата доминация от страна на Меси и компания, но крайна сметка крайния резултат се помни.

12 години по-късно пред "Daily Star" световния шампион с Аржентина си припомня този двубой и изявите на вратарят на "детелините".

"За представянето му срещу нас се говореше дълго време", започна Меси.

Още: Бившият играч на Барселона Иван Ракитич посочи едно нещо, в което Лео Меси "не го бива"

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

"Имаше един мач в Шампионска лига, в който той не беше човек, това е най-доброто вратарско представяне, което съм виждал до сега".

След края на срещата дори Меси го е нарекъл "Великата стена на Глазгоу", след като Форстър прави цели седем спасявания срещу Бълхата. 

Аржентинецът допълва дори любопитен разговор сред своите съотборници, че стражът на Селтик е трябвало да им стане съотборник.

"Когато Виктор Валдес каза, че напуска, ние дори говорихме за него да играе тук", завърши Меси.

Още: Лионел Меси с откровен разказ за напускането на Барселона: Не бях готов, всичко се случи много бързо

През кариерата си Форстър е играл още за отборите на Нюкасъл и Саутхемптън, а по настоящем е и играч на Тотнъм. Със Селтик е ставал шампион на Шотландия 4 пъти и е триумфирал 3 пъти за Купата на страната.

16-годишният Ламин Ямал от Барселона подписа договор с Адидас и тръгна по стъпките на Лионел Меси

Роберт Левандовски "открадна" рекорд на Лионел Меси в Барселона

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички