Меси и Марадона също са бити с 5 гола разлика (Топ 5 най-големите загуби на Аржентина)


Меси и Марадона също са бити с 5 гола разлика (Топ 5 най-големите загуби на Аржентина)
Снимка: Getty Images/Guliver

2113 0

Миналата вечер Аржентина претърпя едно от най-големите и срамни поражения в историята си, след като в приятелски мач с Испания загуби с 1:6. В срещата, която се проведе на стадион "Ванда Метрополитано" в Мадрид, участие не взе голямата звезда на "гаучосите" Лионел Меси, който имаше лека травма и изпитваше умора.

Оказва се обаче, че звездата на Барселона също е претърявал такова поражение. И преди критиците на петкратния носител на "Златната топка" да избухнат по негов адрес, ще добавим, че най-голямата легенда на Аржентина - Диего Армандо Марадона, също е в кюпа.

Ето кога друг път "албиселесте" е падала толкова разгромно и болезнено:

1858 г. Чехословакия - Аржентина 6:1

1959 г. Уругвай - Аржентина 5:0

1993 г. Аржентина - Колумбия 0:5. Става дума за квалификация за Мондиал 1994. Четири гола падат във вратата на Аржентина през второто полувреме.

2009 г. Боливия - Аржентина 6:1

В този именно мач участват Меси и Марадона. Лео като играч, дон Диего - като треньор. Звездите на "албиселесте" напускат терена след последния съдийски сигнал с много ниско наведени глави.

2018 г. Испания - Аржентина 6:1

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички