Меноти: Уважавайте Меси, или няма да играем на Мондиал 2018


Меноти: Уважавайте Меси, или няма да играем на Мондиал 2018
Снимка: Getty Images/Guliver

1392 0

Бившият селекционер на Аржентина Сесар Меноти призова фенове на "гаучосите" и медиите в страната да се отнасят с уважение към звездата на отбора Лионел Меси. В противен случа, според Меноти, ще има много негативни последици.

"Меси игра добре в турнира Копа Америка, когато целият отбор игра добре. Иначе не може и да бъде. Може би в националния няма ясно обозначена философия на игра, която да позволи на Меси да се чувства уверен в своите действия на терена. Въпреки това, неговият талант не подлежи на съмнение. Симфониите не се изпълняват само при наличието на отлично пиано, нужни са и други инструменти", заяви Меноти, цитиран от " La Vanguardia".

"Ако не беше Меси, Аржентина не би взела участие в световното първенство. Без него националният нямаше да премине групите на Мондиала и никога нямаше да играе финал в турнира. Меси трябва да бъде защитен, а не критикуван. Иначе няма да се класираме на следващия мондиал", заплаши екс селекционерът на Аржентина.

Меси беше подложен на критика след финалния мач за Копа Америка срещу Чили. В редовното време и в продълженията мачът завърши 0:0 и така се стигна до дузпи, при които Чили постигна исторически триумф в надпреварата.

По-рано беше съобщено, че Меси може да се откаже от националния отбор, заради критиките по свой адрес. Очаква се звездата на Барселона да пропусне приятелските срещи на "гаучосите", планувани за сепетември, както и няколко срещи от квалификациите за Мондиал 2018.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички