Марк Клатенбърг е бил принуден заради Меси да промени стила си на съдийство


Марк Клатенбърг е бил принуден заради Меси да промени стила си на съдийство
Снимка: Getty Images/Guliver

1505 0

Бившият елитен английски рефер Марк Клатенбърг посочи имената на петимата най-добри играчи, чиито мачове е ръководил, като сподели и впечатленията си от работата с тях. Той нареди като най-добрите Кристиано Роналдо, Лионел Меси, Луис Суарес, Венсан Компани и Гари Спийд.

Относно спомените, които пази за Меси, Клатенбърг разказва: "Когато за първи път бях рефер на мач с участието на Меси, бях наистина шокиран. Беше двубоят Барселона срещу ПСЖ, той беше толкова близо до мен, че си мислех: "Господи, това просто не е за вярване". Когато си съдия, трябва да следиш топката, а когато Меси е с нея - лесно можеш да я изгубиш от поглед. Може да си представите какво им е на защитниците!

Трябваше да променя начина, по който анализирам ситуацията, когато той е с топката. Той е толкова добър, че бранителите се опитват да го спрат по всякакъв начин, понякога фаулирайки го с крак, понякога с тяло. Спомням си как в този мач го предупредих, защото настъпи крака на противник, но той нито се оплака, нито каза нещо. Никога не спори. Просто е такъв. Като рефер винаги очакваш с нетърпение да си на терена заедно с Меси, защото той е способен да направи мачът специален".

Относно друга настояща звезда на каталунците - Луис Суарес, той заяви, че бил развълнуван, когато е разбрал, че Ливърпул е подписал с него. "В първия мач, който свирих с негово участие, той вкара четири гола за Аякс. Когато се прибрах вкъщи, казах на моите приятели: "Какъв играч само, невероятен е". Той има и тъмна страна, подобно на Диего Коща, но е и много талантлив. Развълнувах се, когато Ливърпул го привлече, защото знаех, че Висшата лига се сдоби със страхотен футболист. Той играеше на ръба и трябваше винаги да го имаш предвид. Суарес понякога ми говореше на испански. Аз съм реферирал по цвят свят и знаех някои думи на испански, така че му отвръщах, а той оставаше много изненадан".

А кой жест на Кристиано Роналдо е оставил Клатенбърг без думи - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички