Манчестър Юнайтед изпусна победата над Андерлехт в последните минути


Манчестър Юнайтед изпусна победата над Андерлехт в последните минути
Снимка: Getty Images/Gulliver

1747 0

Андерлехт завърши 1:1 с Манчестър Юнайтед в първа среща от 1/4-финалите на Лига Европа. Гостите откриха резултата в 37' с гол на Мхитарян, а малко преди края на срещата Андерлехт стигна до изравнително попадение чрез Обрадович.

Юнайтед доминираше през целия двубой и владееше инициатива, но пропуснатите възможности костваха победата на "червените" дяволи. 2 минути преди изравнителното попадение Погба можеше да сложи край на спора, след като излезе сам срещу вратаря, но пропусна да отбележи.

Манчестър Юнайтед опита да наложи натиск в началните минути, но не им се получи. Едва към 15' отборът на Жозе Моуриньо започна да държи по-продължително топката. 

В 17' Рашфорд центрира в наказателното поле на Андерлехт, след което Златан Ибрахимович стреля, но Рубен успя да спаси. Отбитата топка попадна в Джеси Лингард, който отблизо стреля, но топката се спря в левия стълб на вратата на Андерлехт.

След като "червените дяволи" овладяха играта, започнаха да създават и повече положения. Така в 37' поведоха и в резултата чрез гол на Мхитарян. Валенсия центрира в наказателното поле на домакините, Маркъс Рашфорд стреля, но Рубен успя да спаси. Отбитата топка попадна в Хенрик Мхитарян, който отблизо не пропусна да отбележи.

През началните минути на втората част домакините бяха малко по-активни, но това не продължи дълго. Постепенно отново Юанйтед доминираше на терена, макар и без да създава сериозни положения. В 57' Рашфорд пробва удар от извън наказателното поле, но топката бе уловена от вратаря. 

4 минути преди края на срещата изненадващо домакините стигнаха до изравняване. Обрадович центрира в наказателното поле на Манчестър, където Дендонкер засече топката с глава и я изпрати във вратата на Серхио Ромеро.

Преди мача

Юнайтед се е прицелил в спечелването на Лига Европа, тъй като по този начин тимът не само ще си осигури евротрофей през този сезон, а и ще си осигури място в Шампионска лига. Рууни, Мата, Смолинг и Джоунс не са в групата на "червените дяволи" заради контузии и пропускат срещата. 

Андерлехт спечели последните си две домакинства на Манчестър Юнайтед, след като надви "червените дяволи" с 3:1 през далечната 1968 година и с 2:1 през 2000 година. 

И двата тима се намират в добра форма. Домакините са с 4 победи и реми в последните 5 мача от всички турнири, докато гостите са записали 3 успеха и 2 ремита.

Стартови състави: 

Андерлехт: Рубен, Апиа, Мбоджи, Нютник, Обрадович, Тилеманс, Дендонкер, Санчиу, Бруно, Кисе-Телин, Ачеампонг

Ман Юнайтед: Ромеро, Валенсия, Байи, Рохо, Дармиан, Карик, Погба, Мхитарян, Рашфорд, Ибрахимович

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички