Макар и без Световното: Лионел Меси почупи два немислими рекорда - няма кой да ги бие


Макар и без Световното: Лионел Меси почупи два немислими рекорда - няма кой да ги бие
Снимка: Getty Images

2944 0

Малко след като триумфира за немислим осми път с най-ценния индивидуален приз във футбол - "Златната топка", Лионел Меси грабна и наградата на ФИФА за най-добър играч за 2023-та година. Както е известно, двете награди дълго време бяха в едно, но се отцепиха преди години.

За мнозина бе изненадващ фактът, че аржентинецът печели и тази награда, тъй като в нея не се взима под внимание успеха му на Световното първенство в Катар. Извън него той прекара неособено успешни моменти с ПСЖ, а след това заигра в Интер Маями.

Ерлинг Холанд бе фаворит, но реалността е, че Меси спечели, след като двамата бяха с равен брой точки, но от ФИФА обявиха, че аржентинецът ще грабне отличието, защото е получил повече гласове от капитани на националните отбори.

Нови висини за Меси във футбола

Още: Неймар с неочаквано разкритие около избирането на Лионел Меси за The Best FIFA

Лионел Меси усмихнат

А с това Лео постави още един изумителен рекорд в кариерата си. Той е първият футболист от американската МЛС, който печели тази награда. Нещо повече - изобщо първият извън Европа. Освен това той попадна и в най-добрата 11-ка за годината.

С това записа и нов рекорд, тъй като му се слъчва за 17-и пореден път - нещо недостижимо за всеки друг играч. Все пак аржентинецът не бе на церемонията и нямаше как лично да приеме наградата и овациите, тъй като е на подготовка с Интер Маями. Бившият национален селекционер на България и известна фигура в германския футбол Лотар Матес пък изригна срещу връчването на наградата на Меси.

Капитанът на Португалия пренебрегна Лионел Меси за наградата на ФИФА "The Best"

В Норвегия скочиха на "скандалната кражба", а бащата на Холанд се подигра с поглед при избора на Меси (ВИДЕО)

Вотът от България: Само Кирил Десподов даде точка на Лионел Меси за "The Best"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички