Лудогорец вдъхнови промяна в регламента за мондиалите


Лудогорец вдъхнови промяна в регламента за мондиалите

2544 0

Световната футболна централа ФИФА е приела няколко промени за провеждането на световни първенства, съобщава "АР". Една от тях е вдъхновена донякъде от български отбор и това е Лудогорец.

ОТ Мондиал 2018 натам всеки отбор участник трябва да има резервен екип на вратар без име и номер. Той ще бъде използван в случай на травма или изгонване на титулярния вратар, когато треньорът вече е изчерпал смените си.

Ужасен срив за националите в ранглистата на ФИФА

Подобно нещо се случи в квалификационния мач за влизане в Шампионска лига между Лудогорец и Стяуа, когато стражът на българите Владислав Стоянов получи червен картон в добавеното време. На бранителя Козмин Моци, който сложи ръкавиците вместо него, му се наложи да играе с фланелката на резервния вратар с чужд номер и фамилия.

Друга промяна касае стадионите, на които ще се играят мачовете в надпреварата. Според новите правила, на тях могат да се провеждат рок концерти не по-късно от 2 месеца преди началото на турнира. Това е с цел да се пази покритието на съоръжението за мачовете.

Също така ФИФА иска да започне традиция, според която президентът на страната-домакин ще връчи трофея на победителя.

Според промените в правилника, в случай на равенство в точките в груповата фаза на мондиала ще се вземе под внимание фейър-плеят. Тоест ще се броят жълтите и червените картони на играчите на двата отбора. На преден план все пак остава головата разлика, след което ще се гледат личните срещи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички