Лионел Меси се извини на феновете си в Китай, но само ги вбеси повече (ВИДЕО)


Лионел Меси се извини на феновете си в Китай, но само ги вбеси повече (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

788 0

Лионел Меси пусна кратко видео, в което се извинява, че не успя да играе в Китай в по време на предсезонно турне с Интер Маями. Липсата му на терена вбеси китайските фенове, а и хора от управлението на страната, като от любимец успя да се превърне в антигерой.

Отборът от МЛС трябваше да играе срещу Хонг Конг на 4 февруари, като билетите стигнаха до огромни суми заради Меси. Той така и не взе участие, а нещата ескалираха като феновете освиркаха всяка негова поява на големите екрани на стадиона.

Дори правителството се намеси, като след това отказа да организира контрола на аржентинския национален отбор. А само няколко дни след този сблъсък Меси успя да играе в двубой в Япония, което допълнително вбеси китайците.

Още: Apple изненада феновете на Меси с музиката, която слуша в ежедневието си

Извинението на Меси, което не мина по план

Лионел Меси се извини на феновете си в Китай след близо месец

"Прочетох и чух много неща за това, което се случи след мача в Хонконг. Затова исках да направя това видео, за да дам истинско обяснение и да избегнем да четем неверни неща", заяви Меси в специално видео за китайската социална медия Weibo.

"Както всички знаят, исках да играя. Искам да играя във всеки мач. Чух, че не съм искал да играя поради политически причини и много други неща, които нямат нищо общо с това. Ако беше такъв случаят, нямаше да пътувам до Япония или Китай, а съм го правил много пъти. Винаги съм имал много близки отношения с Китай", сподели той.

"Както вече казах, имах възпаление на адуктора и не можех да играя. Почувствах го по време на първия мач, в който участвах в Саудитска Арабия. Опитах да играя във втория, но ситуацията се влоши. Опитах в деня преди мача да взема участие в тренировката, за да бъда там за всички тези хора.

"Няколко дни по-късно се почувствах по-добре и затова играх в контролата в Япония, за да продължа да се подобрявам и да се подготвям за това, което ми предстои. Искам да изпратя моята любов към китайците - чувство, което винаги съм имал към тях. Надявам се да се видим скоро”, завърши аржентинецът. Това обаче не успокои особено китайските фенове, които не са доволни, че не са получили директно извинение. А вместо това Меси се е придържал към версията си с контузията и наблегнал на нея. А Лионел Меси и Интер Маями могат да изпуснат сина на легенда на Реал Мадрид.

Още: Лионел Меси с голям жест към Барселона, дари осмата си "Златна топка" (ВИДЕО)

Лео Меси: Хората знаят за Ламин Ямал от няколко месеца, но аз го познавам от 6 години

Как Лео Меси "изяжда" опонентите си? Луис Суарес разказа подробно

Битката няма край: Кристиано Роналдо задмина Лионел Меси по уникална голова статистика

Интересът към МЛС се увеличил главоломно заради Меси: Apple и Лео забогатяват заедно

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички