Късен гол стресна Юнайтед, но все пак е на финал в Лига Европа


Късен гол стресна Юнайтед, но все пак е на финал в Лига Европа
Снимка: Getty Images/Gulliver

2733 0

Манчестър Юнайтед се класира на финал в Лига Европа, след като отстрани Селта на полуфиналите. В срещата-реванш на "Олд Трафорд" двата тима завършиха 1:1, но в първата среща в Испания отборът на Моуриньо победи с 0:1.

На финала, на 24 май, Юнайтед ще се изпревари срещу Аякс, който отстрани Олимпик Лион.

Испанците трябва да съжаляват, че не се възползваха от многото положения, които създадоха в мача и вкараха гол едва в края и времето до края не бе достатъчно. Фелайни пък откри резултата още през първата част.

В заключителните минути и двата тима останаха с по 10 души на терена, след като червени картони си изкараха Ерик Байи и Ронкаля.

Селта започна много атакуващо срещата, като още в 5' Аспас, който получи прецизно подаване в наказателното поле, отправи силен удар, но той бе отразен от Ромеро. Постепенно Юнайтед взе инициативата и в 17' откри резултата.

Маркъс Рашфорд сътвори красиво прехвърлящо центриране в наказателното поле, където Маруан Фелайни се вдигна високо, за да засече с глава в десния ъгъл и зад вратаря. 

 

В 25', въпреки силните минути за "червените дяволи", Селта стигна до добра възможност. Даниел Вас опита далечен удар от пряк свободен удар, но Ромеро бе подготвен и излезе, за да улови топката. В 36' най-скъпият футболист Пол Погба направи невероятен пропуск. Той си освободи място и достигна до отбита топка на ръба на наказателното, но я изстреля в трибуните.

2 минути след това положение и гостите пропиляха своя шанс. Систо успя да прати топката в горния десен ъгъл, след страхотни индивидуални действия, но вратарят на Юнайтед бе безпогрешен. Селта записа силни заключителни минути на първата част, но така и не успя да намери път към вратата на Юнайтед.

Подобно и на първото полувреме гостите започнаха по-активно. Още в 46' Майо опита да стреля, но ударът му бе пресечен от Ромеро.

В 49' Мхитарян овладя отскочила топка и опита от средно разстояние, но Алварес успя да извади удара с фантастично спасяване. В 63' Рашфорд премина успешно между двама защитници и стреля точно пред вратата, но Алварес отново блесна със страхотно спасяване, избивайки насочения в средата на целта удар.

В 69' Фелайни получи чудесно подаване в наказателното поле и директно отправи топката към левия ъгъл. Алварес направи обаче поредно невероятно спасяване.

5 минути преди края на срещата, сякаш от нищото, Селта изравни резултата. Бонгунда демонстрира брилянтната си техника и с красиво прехвърлящо центриране в наказателното поле, намери Ронкалия успя да го превърне в изравняващо попадение. 

Веднага след попадението се стигна до напрежение между играчите. Ерик Бейли и голмайсторът на испанците - Ронкалия си размениха няколко реплики, след което започнаха и да се бутат и двамата бяха изгонени.

В последната минута на добавеното време Селта можеше да вгорчи вечерта на всички на "Олд Трафорд", но пропусна шанса си и "червените дяволи" са финалисти.

Преди мача

С аванс от 1:0 след първия мач срещу Селта, "червените дяволи" са в отлична позиция, за да се класира за финала на Лига Европа. Евентуален триумф ще означава и място в Шампионска лига догодина, което остава и голямата цел.

Равенство тази вечер класира английския тим напред, но ще настояват за победа. "Червените дяволи" са в серия от 17 поредни мача без загуба у дома в Европа, като спечелиха 14 от тях.

В другия мач тази вечер Аякс гостува на Лион след гръмка победа с 4:1 на "Амстердам Арена" и реваншът обещава да е също толкова зрелищен и изпълнен с много голове.

Стартовите състави:  

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Валенсия, Байи, Блинд, Дармиан, Фелаини, Ерера, Погба, Лингард, Рашфорд, Мхитарян

Селта: Алварес, Майо, Ронкаля, Кабрал, Кастро, Ернандес, Радоя, Систо, Вас, Аспас, Гуидети

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички