Кристиано поряза Боби Фирмино и Марез в мач, белязан от системата ВАР (ВИДЕО)


Кристиано поряза Боби Фирмино и Марез в мач, белязан от системата ВАР (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1324 0

Ал Насър победи Ал Ахли Джеда с 1:0 в голямото дерби от поредния кръг на саудитската Про лига. Мачът бе доста постен, а Кристиано Роналдо отбеляза единственото попадение от дузпа.

"Кралския клуб" продължава да гони първият в класирането Ал Хилал, макар че каузата сякаш е обречена. Ал Насър вече има 56 точки, докато Хилал е с 65 и с мач по-малко. Ал Ахли пък е трети с 47.

Какво се случи?

Мерих Демирал имаше най-доброто положение през първата част. Централният защитник се извиси след корнер в 37-та минута, но ударът му с глава се отби в напречната греда. 

Още: Кристиано Роналдо спасил футболната мечта на бивш съотборник в Ювентус с невероятен жест

В 43-та минута Кристиано се разписа, но след преразглеждане на ВАР, голът бе отменен заради засада. Три минути след началото на втората част отново португалецът можеше да отбележи, но Едуард Менди излезе и предотврати опасността. 

Боби Фирмино не можа да се разпише днес

В 57-та минута Ал Ахли също пострада от системата ВАР - Ален Сен-Максимен подаде към Фирмино, който вкара отблизо, но при преразглеждането отново се видя, че бившият ас на Ливърпул е с няколко сантиметра в засада и попадението бе отменено. 

Развръзката дойде в 68-та минута. Пет минути по-рано Сами Ал Наджей от Ал Насър се строполи в наказателното поле на Ал Ахли. Последва дълго оказване на медицинска помощ и поредно преразглеждане чрез ВАР, след което съдията Факундо Тейо бе категоричен - дузпа за гостите! Роналдо бе безапелационен и донесе победата на Ал Насър.

Още: Чрез 3 изречения: Кристиано Роналдо наруши мълчанието след отпадането на Ал Насър от азиатската Шампионска лига

Кристиано Роналдо уважавал културата в Саудитска Арабия и обеща нещо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички