КОНМЕБОЛ отхвърли молбата на Бока за служебна победа


КОНМЕБОЛ отхвърли молбата на Бока за служебна победа
Снимка: Getty Images/Gulliver

1243 0

Moлбата на Бока Хуниорс за служебна победа срещу Ривър Плейт във финала на Копа Либертадорес е била отхвърлена от Южноамериканската футболна федерация КОНМЕБОЛ. От Бока се надяваха да не се стига до втори двубой, след като част от футболистите бяха ранени заради ексеции от страна на фенове на големия им съперник. 

Именно заради реваншът не се изигра преди две седмици на "Монументал" и след отлагане няколко пъти се взе решение да се изигра тази неделя на "Сантяго Бернабеу". Така от Управителния съвет на централата потвърдиха решението, което бе взето по-рано от Дисциплинарната комисия, че няма основание заради инциденти с феновете извън стадиона да се прибягва до присъждане на служебна победа. 

От Бока Хуниорс по-рано вчера заявиха, че очакват именно такова решение и вече са готови да внесат нова жалба, този път до Арбитражния съд по спорта (КАС). Просто са изчакали процедурата и молбата вече е в Лозана. Двата най-популярни аржентински отбора завършиха 2:2 в първия мач на стадион "Ла Бомбонера". 

От Ривър отнесоха сериозна глоба заради изцепките на феновете си - ето каква

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички