Колко пъти Лионел Меси е получавал червен картон? Два пъти с Аржентина и веднъж с екипа на Барселона! (ВИДЕО)


Колко пъти Лионел Меси е получавал червен картон? Два пъти с Аржентина и веднъж с екипа на Барселона! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1979 0

8-кратният носител на "Златна топка" - Лионел Меси, е известен най-вече с безупречната си техника и стотиците голове и асистенции, които е вкарал и раздал с екипите на Барселона, ПСЖ, Интер Маями и националния отбор на Аржентина.

В същото време, световният шампион от Мондиал 2022 определено не е сред най-конфликтните футболисти, но дори той е виждал червения цвят на картона (освен жълтия, както се е случвало общо 96 пъти).

Всички червени картони на Лео Меси (3)

Случай №1 - август 2005 г.

За първи път Меси е изгонен от терена по време на първия си мач за мъжкия национален тим на Аржентина! Тогава той е едва на 18 години, а "гаучосите" гостуват на Унгария в приятелска среща... 

Бълхата се появява на смяна в 64-тата минута, а очакванията към него са много големи. След броени секунди обаче, той вече се отправя към съблекалнята, тъй като главният рефер преценява, че умишлено е ударил с лакът в лицето играч на унгарците.

Меси твърди, че просто се е опитвал да се отскубне от преследвача си, но съдията остава непоколебим и му показва директен червен картон.

Случай №2 - юни 2019 г.

14 години след първия си червен картон, Меси получава втория - отново в мач на Аржентина, но този път срещу Чили по време на турнира Копа Америка!

"Гаучосите" бързо повеждат с 2:0, но сблъсъкът е много нервен, а в 37-ата минута Меси и Гари Медел влизат в спор близо до аутлинията. Чилиецът определено е по-агресивният, но съдията преценява, че и двамата заслужават червени картони.

Впоследствие Меси е глобен с 1 500 долара и получава наказание от 1 среща...

Случай №3 - януари 2021 г.

Последният червен картон в кариерата на Лионел Меси (до момента) е с екипа на Барселона - по време на финала за Суперкупата на Испания срещу Атлетик Билбао!  

Дълбоко в добавеното време на двубоя Асиер Виялибре се опитва да изблъска аржентинеца, който тъкмо е разтеглил играта с пас към Жорди Алба...

Меси не му остава длъжен и го поваля на земята, използвайки ръката си. Главният рефер отива да види ситуацията на повторение и след това показва червен картон на звездата на Барса.

ВИЖТЕ ОЩЕ - Първият хеттрик на Лионел Меси! (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички