Кой ще е големият голмайстор на Европейското първенство? Класиране към момента и перспективи


Кой ще е големият голмайстор на Европейското първенство? Класиране към момента и перспективи
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

4415 0

Предстои най-интригуващата фаза от Европейското първенство по футбол - елиминационната. След изиграването на всички двубои от групите станаха ясни 16-те отбора, които ще играят на осминафиналите. А както някои страни загатнаха, че неслучайно са сред фаворитите, така и някои футболисти демонстрираха важността си за своите тимове.

В този материал ще обърнем внимание на тези, които го сториха чрез своите попадения. И по-конкретно кои са играчите, които след груповата фаза имат най-много голове и кои са с най-големи шансове за са това да завършат състезанието на първо място по този показател.

До момента над всички се откроява един. Става въпрос за 36-годишния Кристиано Роналдо, който реализира 5 попадения (и добави асистенция) в мачовете срещу Унгария, Германия и Франция. Именно той е и едноличният лидер по този показател към момента.

Втората позиция зад него е заемана от цели петима футболисти. Става въпрос за Емил Форсберг от Швеция, Роберт Левандовски от Полша, Ромелу Лукаку от Белгия, Патрик Шик от Чехия и Джорджиньо Вайналдум от Нидерландия.

От тях единствено Левандовски отпада категорично от сметките, тъй като неговата страна завърши на последното място в групата. Шик и неговата страна ще имат тежка задача срещу Нидерландия и изглежда доста вероятно "лалетата" да продължат, което драстично намаля шансовете на чешкия нападател.

Форсберг и Швеция ще имат наглед по-лесна задача с Украйна, но поначало той самият не е чист нападател, а и отбелязването на голове в елиминациите е далеч по-трудна цел, така че също изглежда малко вероятно да е на върха след края на състезанието.

Така остават Вайналдум и Лукаку, като и двамата са в отбори, които могат да стигнат до по-далеч и съответно да имат повече възможности за гол в повече мачове. Предвид позициите им по терена обаче, изглежда по-вероятно нападателят на Интер да е с предимство пред новата придобивка на ПСЖ.

Основни фаворити на пръв поглед изглеждат Роналдо и Лукаку, като към момента португалецът е с два гола аванс. Любопитното е, че именно двамата ще се изправят един срещу друг на осминафиналите и за единия турнирът ще приключи, което ще е още по-голям бонус за другия в остатъка от надпреварата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички