Ключовите дуели, които ще решат финала на Евро 2020


Ключовите дуели, които ще решат финала на Евро 2020
Снимка: Getty Images/Guliver

1287 0

Англия ще спори с Италия на „Уембли” в търсене на първи голям трофей на голям футболен форум от 55 години насам. Двата отбора се оказаха най-добрите в хода на турнира и ще се срещнат във финалната среща. Вариантите са два за двата отбора – или ще се окъпят в слава, или в сълзи.

Sportlive.bg ще опита да ви предостави ключовите противоборства, които се очертават в хода на последния мач от Евро 2020.

Хари Кейн vs Джорджио Киелини

Двамата капитани влизат в директен дуел в нападение и защита. Кейн е талисманът на англичаните, въпреки слабия му старт за „трите лъва” в групите. Досега Кейн реализира четири гола, включително победният срещу Дания. Сега той ще трябва да се изправи срещу опитния Киелини, който е опита да спре английското нападение, заедно с останалите бранители на „адзурите”. Кейн има гол срещу отбор на Киелини, когато през 2018-а година реализира за Тотнъм срещу Ювентус в Шампионската лига и сега ще иска да има още по-големи успехи.

Хари Магуайър vs Чиро Имобиле

Магуайър се справя прекрасно за английския тим след контузията, която получи в края на сезона с Манчестър Юнайтед. Със сигурност бранителят в този момент е близо до пиковата си форма, което се отразява и на отбраната на англичаните, които имат само един допуснат гол досега в надпреварата. Той има интегрална роля в транзицията между защита и атака, давайки извеждащи пасове за крилата на „трите лъва”. Проблемът е неделния ден за Магуайър ще дойдат от Имобиле, който е достатъчно способен да затрудни британеца със скоростта си и движението, с което разполага, както и константните опасности, носещ за своя национален отбор.

Калвин Филипс vs Жоржиньо

Халфът на „скуадра адзура” Жоржиньо е с епохална роля за отбора на Роберто Манчини, след като пренесе чудесната си форма от Челси и на Евро 2020 с Италия. Някои специалисти дори стигат дотам, че ако Жоржиньо триумфира на този шампионат, то халфът е способен да се бори за Златната топка. Той винаги иска топката да е в него или около самия той, както и да диктува играта чрез своите технически качества. Там ще се яви бойкият халф на Лийдс Калвин Филипс, който ще опита всеячески да противодейства на това нещо. Филипс се справя блестящо за Англия досега и е избягал най-голямо разстояние сред играчите, състезаващи се на неговия пост, като само Педри и именно Жоржиньо са изминали повече километри. Той бе достатъчно ефективен да спре Лука Модрич в откриващия мач с Хърватия, така че ще трябва да стори същото и с играч на Челси.

Рахийм Стърлинг vs Джовани Ди Лоренцо

Нападателят на Манчестър Сити със сигурност е най-влиятелният играч в турнира, след като отбеляза два победни гола за своя отбор, както и откриващият срещу Германия. Стърлинг бе полемично фаулиран и срещу Дания, за да се стигне до дузпата, с която Хари Кейн прати англичаните към финалния дуел. Предоминантно той играе отляво и там ще срещне „един на един” Ди Лоренцо, който ще бъде човекът, носещ отговорността да спре набезите на британеца с ямайски корени. Италианският краен бранител също така ще се опитва да помага и на атакуващото трио на „скуадра адзура”.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички