Кирил Десподов срещу 53-годишно проклятие: Аутсайдер е в Лигата на конференциите срещу свой любимец, който е тежко "запушил се"


Кирил Десподов срещу 53-годишно проклятие: Аутсайдер е в Лигата на конференциите срещу свой любимец, който е тежко "запушил се"
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images и Instagram

1825 0

Спечелилият наградата за най-добър български футболист за последните три години Кирил Десподов преследва мечтата си за първи трофей от европейски клубен турнир. Той излиза в четвъртфинален дуел със своя ПАОК срещу белгийския Брюж. Гърците са гости в първия мач и са в ролята на абсолютен аутсайдер.

Кирил Десподов и ПАОК мечтаят за Лигата на конференциите: Игор Тиаго на пътя им

Игор Тиаго пак се среща с Кирил Десподов

Десподов пък ще се види с бившия си съотборник в Лудогорец Игор Тиаго. Нападателят се представяше силно за Брюж, с което си спечели и трансфер в Брентфорд. Самият той бе оформил убийствено дуо с Десподов и бързоногото крило определено се наслаждаваше на играта с нападателя поради многото асистенции, които му поднесе. Тиаго обаче в момента е в серия от 8 поредни мача без гол и асистенция (като между тях пропусна три заради контузия и един заради червен картон).

Коефициентът на платформата за онлайн спортни залози efbet за това ПАОК Да поднесе изненадата в Белгия и да победи е 4,40, докато ставката за домакински триумф за Брюж е 1,77. Съответно пазарът за това двата отбора да не се победят и да завършат наравно е оценен на 3,85. Мачът ще се състои от 22:00 часа българско време днес (11.04).

От 53 години гръцки отбор не се е класирал за финал в европейски клубен турнир, а ПАОК продължи да мечтае след обрата над Динамо Загреб (поражение с 0:2 в първия мач, но успех с общ резултат 5:3). Брюж също загуби първия си мач от осминафиналите - с 1:2 срещу Мьолде, но у дома надделя с класическото 3:0 и продължи напред.

Равенството би било чудесно за ПАОК в първия мач. А гръцкият тима може смело да се надява на това, тъй като до момента в Европа през този сезон има само една загуба - от Динамо Загреб (+ 10 победи и 3 равенства). Освен това ПАОК вкарва средно по 2,4 попадения на мач в Европа. Брюж обаче се е разписвал първи в 7 от последните си 8 мача в Лигата на конференциите.

Астън Вила е големият фаворит за трофея в Лигата на конференциите

Астън Вила е фаворитът за трофея в Лигата на конференциите

Големият фаворит за трофея в турнира остава Астън Вила. Добрата новина за ПАОК и Десподов е, че жребият отреди евентуален полуфинал да бъде срещу победителя от двойката Виктория Пилзен - Фиорентина, разминавайки ги с Астън Вила - Лил и другата двойка с гръцки тим - Олимпиакос - Фенербахче.

Ето и коефициентите на efbet за останалите три мача (Астън Вила също е от 22:00 часа, а другите две срещи са от 19:45 часа):

Виктория Пилзен (3,75) - Фиорентина (2,05): Х - 3,40;

Олимпиакос (2,35) - Фенербахче (2,95): Х - 3,50;

Астън Вила (1,65) - Лил (5,00): Х - 4,10.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички