Като в сериал: Турска звезда скочи на треньора си, той не му остана длъжен


Като в сериал: Турска звезда скочи на треньора си, той не му остана длъжен
Снимка: Getty Images

610 0

Сериозна драма се разигра през изминалите няколко дни в португалския гранд Бенфика. Един от основните играчи - халфът Орхан Кюкчю, даде скандално интервю пред холандски вестник, в което открито критикува мениджъра на "орлите" Роджер Шмит. Интересното е, че бившият играч на Фейенорд е твърд титуляр през сезона, но въпреки това е недоволен от ролята си на терена.

"Пускай ме по-напред!"

"Аз съм офанзивен халф с въображение и се чувствам добре, когато имам повече свобода. Шмит ме натоварва с прекалено много задачи в защита и това не ми харесва. Само си спомнете колко по-добре играх, когато станах шампион на Холандия (бел.ред. - 2023-та). Аз съм играч, който може да взема страхотни решения в трудни ситуации и искам да допринеса с повече за отбора. Дори и през този сезон, офанзивните ми показатели са на солидно ниво. Точно това ме разочарова и дразни - че съм използван в прекалено задна позиция.", сподели Кюкчю преди седмица пред "Де Телеграаф".

Още: Със 100 милиона паунда Ливърпул ще продължи традиция наложена от Юрген Клоп

Шмит все пак изглади конфликта с турския играч

Шмит реагира като ужилен и моментално го извади от първия отбор, с думите че "след такова интервю, просто няма как да е част от състава". Халфът вероятно е отнесъл и глоба по вътрешния правилник.

Досущ като в турски сериал обаче, днес немският наставник каза, че е говорил с Орхан и ситуацията е била изгладена. Шмит дори извъртя ситуацията и каза, че "интервюто е било за доброто на Бенфика и Кюкчю остава един от най-силните играчи на тима".

Още: Заради баталните сцени в Турция: УЕФА може да изхвърли южната ни съседка от Евро 2024

Първият входящ трансфер на Манчестър Юнайтед в ерата "Ратклиф" - Антонио Силва от Бенфика?

Нападнатият съдия се закани на боса на Анкарагюджю, реферите в Турция взеха крайни мерки

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички