Касияс разкри до каква възраст мисли да играе


Касияс разкри до каква възраст мисли да играе

2110 0

Вратарят на Порто Икер Касияс все още не мисли да завършва футболната си кариера. И през следващия сезон легендата на Реал Мадрид смята да остане в португалския отбор.

Контрактът на 35-годишния футболист с "драконите" изтича в края на сезона и той отново изяви желание да преподпише.

"Искам да остана, ако клубът е съгласен. Другите предложения не ме интересуват, бих останал в Португалия за още един сезон, въпреки че възрастта може да даде отражение", казва Касияс пред "O Jogo".

"Миналата година имах проблеми с адаптацията след 16 години в Реал, но сега всичко е различно, чувствам доверие и се наслаждавам на момента", добави той.

Вратарят още не мисли за отказване от футбола и се чувства способен да поиграе още няколко години.

"Кариерата на футболиста е толкова кратка, че ако можете да поиграете още година, две или три, то трябва да се възползвате. Изведнъж идва осъзнаването, че е дошло времето, може би при мен ще дойде на 38 или 39 г., но сега се чувствам прекрасно физически", споделя Икер.

Касияс иска да остане във футбола и след края на кариерата си.

"През следващите месеци искам да съчетая играта с посещение на треньорски курсове, защото обичам футбола и не искам да го оставям. Въпреки това, работата на най-високо ниво не ми е приоритет, бих искал да тренирам деца или да се пробвам в някаква друга сфера", каза още Касияс.

Испанецът премина в Порто от Реал Мадрид през 2015 г. През първия си сезон в Португалия той нерядко правеше грешки и бе критикуван, но през текущия сезон се представя на познатото високо ниво.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички