Кандидат за шеф на ФИФА: Блатер е канибал


Кандидат за шеф на ФИФА: Блатер е канибал

1128 0

Бившият вицепрезидент на ФИФА Чон Монджун, който официално представи кандидатурата си за изборите на нов президент на централата, разкритикува нейния шеф Сеп Блатер.

"Блатер е един канибал, който яде родителите си, а после плаче, че е сирак. Той се опитва да обвинява всички, освен себе си", заяви Монджун.

Кореецът също така заяви, че иска да изчисти административния апарат на ФИФА от корупция.

"Ще се кандидатирам за шеф на ФИФА. Това е трудно предизвикателство, но хората не искат да бъдат въвличани в корупция. Те искат да участват във взимането на решенията. Ние не можем да оставим ФИФА в такова упадъчно състояние. Надявам се, че на изборите ще участват повече от петима кандидати", допълни той.

Както е известно, Сеп Блатер бе преизбран за пети мандат начело на ФИФА на 29 май. Още на 2 юни обаче той заяви, че подава оставка. Новият шеф на ФИФА ще бъде избран на извънреден конгрес на 26 февруари 2016 година в Цюрих.

Претенденти за поста на Блатер засега са Давид Жинола, принцът на Йордания Али бин Ал-Хюсеин, легендата Зико, президентът на футбола в Либерия Муса Билити и президентът на УЕФА Мишел Платини.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички