Калвин Филипс: Трябва да поемем повече рискове срещу Германия


Калвин Филипс: Трябва да поемем повече рискове срещу Германия
Снимка: GettyImages

1404 0

Английският полузащитник Калвин Филипс смята, че той и съотборниците му трябва да поемат „повече рискове“ в сблъсъка си от осминафиналите на Евро 2020 с Германия, ако искат да са по-опасни в атака. От 16-те класирали се отбора за елиминациите, Англия е с най-малко голове, вкарвайки едва два пъти в трите си срещи с Хърватия, Чехия и Шотландия. Предвид качеството на следващия съперник, халфът на Лийдс призна, че трябва да превъзмогне страха от евентуално загубване на топката.

„Трябва да сме по-уверени, когато притежаваме топката, да поемаме повече рискове – и аз, в това число. Усещането ми е, щом започнем да вкарваме, ще дойдат и още няколко попадения. Нов съм в отбора и не искам да рискувам толкова много. Но, същевременно съм в голям турнир и трябва да играя с повече самочувствие. Никой от състава не иска да губи топката, защото тогава германците са най-опасни. Така че, трябва да сме смели, уверени в себе си и положително настроени“, сподели той.

Филипс е единственият играч на „трите лъва“, който до момента е изиграл всяка една минута на Евро 2020. Друга звезда на Англия - Джейдън Санчо, пък може да се пахвали с едва 6 изиграни минути на Европейското първенство. Въпреки това Санчо заяви, че е готов да покаже какво може срещу Германия (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички