Какво се случи с Едер - героят, донесъл титлата на Португалия на Евро 2016


Какво се случи с Едер - героят, донесъл титлата на Португалия на Евро 2016
Снимка: Getty Images/Guliver

5954 0

Големият герой на Португалия от Евро 2016 Едер няма да помогне на тима да защитити титлата си на Евро 2020. След като вкара победния гол в продълженията на финала с Франция обаче нападателят сякаш пропадна от светлините на прожекторите.

След като стана европейски шампион, Едер премина за постоянно в Лил, където беше под наем от Суонзи. Във френския клуб португалецът получи достатъчно шансове за изява, като изигра 31 мача. В тях вкара 6 гола, колкото и при предния си престой в тима (тогава обаче нанизва 6 попадения за 13 мача).

Естествено, това не устрои Лил и играчът е пратен под наем в руския Локомотив Москва. И тук на пръв поглед нападателят не показва нищо впечатляващо, но на 5 май 2018 г. именно Едер донесе първа шампионска титла на "железничарите" от 2004 г. насам, след като вкара победния гол във вратата на Зенит за успеха с 1:0.

Следва веднага договор, но португалецът не успява да се пребори за мястото си в отбора. В тима е привлечен голмайсторът на Краснодар Фьодор Смолов и разбира се той е предпочетен на върха на атаката. Едер се появява предимно от пейката и за 34 мача вкарва само 3 пъти. След като Смолов е даден под наем на Селта през сезон 2019/20 португалецът се появява по-често и вкарва 5 гола в 23 срещи.

С идването на новия треньор Марко Николич обаче Едер започвва да играе още по-малко - привлечен е Зе Луиш, а освен това са налагани младите Дмитрий Рибчинский и Виталий Лисакович. Със само 10 изиграни мача през сезона съвсем логично Едер не беше повикан в състава на Фернандо Сантош.

В последните 6 месеца дори в руските сайтове няма кой знае какви новини за Едер - главното е, че футболистът отказва да удължи договора си и най-вероятно ще напусне като свободен агент. Дори в сайта на Локомотив последната информация за него е честитка за рождения му ден през декември.

Едер вече е на 33 и най-логично е да продължи кариерата си или в родината си, или в екзотични дестинации като Катар и САЩ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички